top of page

UPRAVLJANJE

Najvažniji organ odlučivanja je Skupština koju čine svi članovi udruženja. Članovi skupštine biraju organe udruženje. Upravljački deo udruženja čine predsednik udruženja, generalni sekretar i Savet udruženja koji se biraju na period od četiri godine.

Odlukom Skupštine udruženja iz decembra 2020. godine rukovodstvo udruženja čine:

20211111_140536.jpg

Predsednik
Poljsko-Srpskog
poslovnog udruženja,
dr Milan Brković

Dr Milan Brković izabran je za predsednika Poljsko-srpske privredne komore 2016. godine, uz obezbeđivanje neprekidnog procesa promocije poljskih kompanija u Srbiji od 2005. godine. Kao finansijski savetnik, bio je direktno uključen u preko 100 projekata, inicijativa, procesa privatizacije i drugih aktivnosti usmerenih na pomoć poljskim kompanijama u Srbiji.

Kao predsednik Poljsko-srpske privredne komore izabran je za člana Saveta bilateralnih stranih komora u Srbiji, koje je osnovano i deluje u okviru Privredne komore Srbije. Zastupa interese poljske privrede u Srbiji i u mnogim drugim državnim i privatnim institucijama. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Bavi se i istraživačkim radom. Objavio je niz radova u privrednim časopisima iz oblasti finansija i bankarstva.

 

Glavni pravnik - Danijela Smiljanić

Danijela dolazi sa pozicije Rukovodioca pravnih poslova u Impol Seval Valjaonica aluminijuma Sevojno gde je radila od 2009-2021.godine (na engleskom je Aluminium Mill). Danijela je specijalista za kompleksne investicione ugovore velike vrednosti sa elementima inostranosti, poslove prekograničnih akvizicija, ugovore iz oblasti prometa nepokretnosti i zastupanja pred državnim organima (hipoteke, založne izjave, konverzija zemljišta).

Radnu karijeru je započela kao sudijski pripravnik u Opštinskom sudu u Užicu nakon čega je obavljala različite dužnosti u privredi i advokaturi.

Danijela je diplomirala na Pravnom fakuletu Univerziteta u Beogradu. Ima položen pravosudni (advokatski) ispit kao i javno beležnički ispit.

Poziciju Glavnog pravnog savetnika Poljsko-Srpskog poslovnog udruženja preuzima od 01.01.2022.godine. Zadužena je za savetovanje i strategiju razvoja poljskih preduzeća u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.


Savet Poljsko-Srpske privredne komore čine: 

  • Prof.dr Vuk Ognjanović, predsednik

  • g. Michal Gozdzik, zamenik predsednika

  • g. Slobodan Arsić, član, zadužen za pravni sistem

  • g. Vladimir Ostojić, član, zadužen za finansije, poreze i računovodstvo

  • g-dja Wiola Kozieja, član, zadužena za odnose sa članicama

bottom of page